Tid:     
 

 

     Moa 

 

 

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                Jag är en glad liten Cavalier King Charles Spaniel!

  En liten "tjej" född 2004! Jag älskar min familj och lever ett gott liv. 

Dom säger att jag är lite av ett epicentrum i min familj och får nästan alltid som jag vill. Min matte och husse har "dresserat" mig, säger de. Men jag gör ju naturligtvis som  "jag" själv vill. Det är bara det, att det är svårt att inte vilja göra allt det roliga dom vill, för det ger ju stilpoäng. 

Jag får mycket stimulans i min familj! Får gå ut på flera promenader om dagen. Då jag också, får leka med andra vovvar. 

Jag får jättegod mat, varav en del, samma som matte o husse. Och så har Jag en "egen korg" både i sovrummet, köket, stugan och husbilen. 

Fåtöljerna är sköna tillåtna liggplatser, men i soffan får jag inte vara! Man kan ju inte få allt här i världen. (Fast då får man ju ligga i knä, istället!)

Jag får alltid vara med på min familjs husbilsresor, även utomlands. Och då är vi ute, mest hela tiden! Jag lämnas nästan aldrig ensam, utan får följa med på jobben. 

Och så leker de alltid med mig och vill att jag ska utföra lite konster; Hämta saker mm. Och jag får alltid höra att jag är en "duktig vovve" och det belönas med "godis" som ibland innebär "korv". Fast hundgodis är faktiskt också gott, så jag utför därför alla arbeten med glans..

Nu hör ni, att jag lever ett gott liv...det bästa!

Matte, husse och jag brukar flyga utomlands också. Det är spännande! Först får jag alla sprutor som behövs, inskrivet i mitt pass. Vi har gjort 5-11 utlandsresor, så det är mycket skrivet där.

Det börjar med att jag får gå igenom tullen och en tullare, tullar på mig. De brukar kela med mig och säga att jag är en jättefin vovve. Efter det får vi gå till gaten och in i flygplanet. Där kryper jag in i min specialväska och somnar ganska snart. När godis vankas sticker jag upp huvudet och tuggar i mig, både korv och köttbullar. Jag är ju en van resenär och tycker det är kul att flyga! Så det är inget märkvärdigt alls.

Vi har bl.a varit både till Jetset-ställerna Nice och Cannes i Frankrike för sola o bada, Vi har bott på fina hotell, mitt i stan.  Ett stenkast från stranden och med parker inärheter, där det är mycket hundar att promenera tillsammans med.

Frankrike är det bästa stället att åka till, för där älskar de hundar och man får vara med överallt. Alla människor betraktar oss vovvar som guldklimpar där.                        Vi äter alltid på restaurang och jag får egen skål med godsaker i av "hovmästaren".

På kvällarna roar vi oss, sittande på trottoarserveringar, bland konstnärer och gatumusikanter.. Det var fint! Matte har köpt fantstiska tavlor, som vi sett när kontnären har målat. De hänger härhemma på väggarn och påminner oss om underbara dagar. Vi brukar alltid besöka småbåtshamnarna och kika på alla fina båtar, som kommer in där...riktiga lyx-yahter..Whaaoow!!

Jag vill ut på havet!

Det vill matte och husse också. För vi ska köpa en ny båt.. en stor segelbåt. De letar en Hallberg Rassy 42-46 fotare.

Men det är, som sagt, en annan historia, som du kan läsa, på "båt"

Nu ska vi gå en sväng, ut och "kissa och "göra en påse" säger dom. Hejdå!

VOFF!

Här i Sandviken har vi Hundträffar var 14:e söndag,i Stadsparken. Som mest kommer 35 hundar med hussar o mattar. Vi har en fantastisk uppslutning! Även när vädret är uselt kan det komma 9-15 st. Vi tränar hundmöten, komma på inkallning, gå balansbräda, leta hundgodis i träd eller hängande i snören. Samt att voffsingen tar sig igenom en bana full av leksaker, utan att röra dem... utan springa till matte. Alla hundar börjar bli riktigt duktiga och det hela är en klar succe´. En sån succe´att vi ofta besöker platsen även de söndagar det inte är hundträffar. Och numera är det fler voffsingar där än nånsin tidigare, innan vi startade. Vi försöker även få till en Hundrastgård i vår Stadspark. Enl. vad jag hört har det funnits en där tidigare, så ....vi arbetar på...

Nu är det dags för en tur med MOA...Kram

 Voff säger Moa.. Puss <3                                                                                               Jag har varit lite sjuk...Brusten livmoder, som jag opererats för. Men den hann brista emellan röntgen och op (ca 2timmar). Så de fick ta isär mina magmuskler, för att komma åt att spola buken, pga bukhinneinflammation. Det var nära att gå galet och bli blodförgiftning. Men idag är jag frisk, fast det tog ett halvår för mig att kunna hoppa upp i sängen eller fåtöljen igen, då magmusklerna tog tid på sig att läka. En månad efter den svåra Livmoderoperationen, var det dags för gråstarrsop. Ena ögat blev inte bra, men det andra lyckades fint, så nu ser jag igen och lever ett kanonliv. För...Man har ju bara ett liv och det lever jag helt och fullt, här och nu...Det är såååå skoj!!!

Nu längtar jag bara efter sommar och sol och nya äventyr.. Jag hör hur matte och husse viskar, planerar för allt vi ska göra... Återkommer om det...PUSS<3 från Moa...                                                                                                                                                                                                                           

Hem
Hund
MC
Husbil
Båt
Resor
Dagbok
Galleri
Gästbook
Blogg
Länkar
Video
E-post
Väder   Datum: 18:10:16     
Admin