Tid:     
 

Hejsan!

Vi är hemma från vår långa Sverigesemester på Öland - Borgholm och Söderköping, samt lite utflykter och sightseeings...

Vi har haft väldig tur med vädret! Sol och över +22 var dag - med bara 4 sämre dagar - på 6 veckor. Så vi bestämde oss för att stanna i dessa trakter, för vi visste att det var si och så med vädret på många andra håll.  

Vi är hemma i 1½ vecka sen flyger vi till Franska Rivieran - Nice eller Cannes, fantastiska städer där det finns allt. Sol och bad, shopping, båtar!!!! Och det är kändistätt! Vi har med oss lilla Moa i en kabinväska i flygplanet, Hon sköter sig som vanligt perfekt, som om hon aldrig gjort annat...3 timmar - No big deal, ligger bara där i en skön reseväska!

Hotel Ambassadeur/Albert 1er är suveräna och personalen är jättetrevliga. Mitt i stan med 50 m till stranden och strandpromenaden, 100 m till G:a Sta´n och 200 m till den fantstiska hamnen med alla lyxyachter. Det är några veckor full fart, för att hinna sola och bada, hem, ut och ev shoppa, samt äta. Sedan promenerade alla fram och tillbaka på strandpromenaden eller i City. Stannarför att dricka något, ett behov, då det även på kvällen är uppemot +30. Och så måste vi klämma in en titt på lyxyachterna lite då och då. Här finns flera kändisar i båtar som är snäppet mindre än Ålandsfärjan. Båtar med ibland, 12 besättningsmän som står, nästan i givakt på däck när det i en mörktonad bil kommer 2 kändisar, som förväntas bli uppassad med allt. Lite förfriskningar och sen snabbt iväg, för att paparazzierna inte ska hinna få nys om deras ankomst. (För de finns överallt - så vem vet, om vi av misstag finns i bakgrunden på nåt foto ni kommer att se :) Och som om inte det är nog, så har vi mött en hel del kändisar på Arlanda, bl.a Anders Glennmark, Per Gessle och Robert Gustafsson . Så vi har lärt oss dresskoder nu, klädbyten hela tiden. Det är tur att det finns affärer därnere, för där är vi i modestaden. Men trivs som fisken i vattnet - alla 3 trots den steniga stranden.. men vi har hittat en skaplig plats. Stranden är ju många km lång, så letar man så finner man!  Temperatur på 35++, så det är parasoll, dagtid. Men Moa håller full koll på alla vovvar, där hon ligger under "sitt paraply"och bara njuter. Hon älskar värme, precis som vi och har varit runt i Europa, många gånger, ända sen 8 mån´s. ålder.

Väl hemkommen i Sverige är tempen betydligt lägre, men ändock ganska hyfsad. Vi har varit i Frankrike många gånger med husbilen, men aldrig förut stannat till i Nice eller Cannes någon längre stund för att känna dess härliga puls. Men husbilen kommer aldrig att åka igenom där, utan att stanna ett tag, för vi är biten. 

För denna gång.....Au revoir!

Vi planerar...../E

Det har blivit många turer med kulan...Vi har idag kört 17.000mil med den...ända upp till midnattssolens land...Nordkap och ner till Adriatiska havet, Rivieran,  hela VästEuropa. Bara en liten sväng in i ÖstEuropa, som vi anser lite deprimerande. 

Vi trivs allra bäst i Italien och Frankrike. Men även Österrike, Schweiz, Holland, Luxenburg, Monaco, SanMarino, Sicilien, Lichtenstein, Belgien och förstås hela Norden.

Vi har även varit på det fantastiska Island, Färöarna, Shetlandsöarna  samt Spanien och Portugal men det var med våra tidigare husbilar.

Och till sommaren planerar vi ännu en fantastisk resa med husbilen...                Vart, får ni veta om ni fortsätter läsa denna hemsida.... Ha det gott

Lev väl, länge och i nuet...Kram 

 

Hem
Hund
MC
Husbil
Båt
Resor
Dagbok
Galleri
Gästbook
Blogg
Länkar
Video
E-post
Väder   Datum: 18:10:16     
Admin